Praktik i udlandet er en fordel for CV'et

Studieliv

Studiekammeraterne Mathias Spanner og Nicolai Elsing er i  bachelorpraktik hos Færch Plast i England, hvor de får unik  erfaring på CV’erne og en oplevelse for livet.

Mathias Spanner og Nicolai Elsing er oprindeligt uddannede elektrikere, men ønsket om en faglig, teknisk overbygning og udsigten til at arbejde mere med ledelse har fået dem tilbage på skolebænken på Aarhus Maskinmesterskole.

De to studiekammerater er rejst fra Aarhus til Sutton i England, hvor de nu er i bachelorpraktik hos Færch Plasts engelske produktionsafdeling. »Vi valgte at rejse til England, fordi vi ville prøve noget nyt og havde et ønske om at opleve en virksomhed indefra i en anden kultur. Målet med praktikken er at udvikle vores personlige og professionelle skills og få international erfaring og netværk – en unik erfaring, som senere vil være en fordel på vores CV’er, fordi vi kan arbejde i et internationalt miljø,« siger  Mathias Spanner.

Mathias Spanner og Nicolai Elsing håber, at praktikopholdet hos Færch Plast i England vil være en fordel, når de skal søge job efter uddannelsen, ligesom de håber, at deres forbedrede engelskfærdigheder vil være en styrke.   »Vi var begge flydende i engelsk, da vi kom til England. Men én ting er at kunne kommunikere flydende på engelsk, noget andet er den tekniske form for engelsk. I dagligdagen kommunikerer vi om forskellige tekniske løsninger til maskiner og har på den måde fået svære, tekniske begreber ind under huden, og det har været meget lærerigt. Hos Færch Plast har vi kunnet tage vores engelske færdigheder to a new level,« siger Nicolai Elsing.

Gode råd om praktik i udlandet

 • Kom afsted! Har du tænkt tanken, så skal du gøre det. Der kommer kun gode ting ud af det.

 • Vær åben over for nye mennesker og nye kulturer.

 • Udnyt de muligheder, du får undervejs.

Et gammelt ægtepar

At studiekammeraterne endte sammen i England var ikke en tilfældighed. »Vi søgte en praktikplads sammen, fordi vi kender hinandens styrker og svagheder, hvilket vi ser som en fordel, da vi kan komplementer hinandens evner gennem løbende sparring og samarbejde for at opnå et bedre resultat. En af de ting, som har været allerbedst, er i forhold til den data og det produkt, vi leverer til virksomheden, som nu er på et højere niveau, fordi vi har haft nogle faglige diskussioner om løsninger og håndtering,« siger Mathias Spanner.

For de danske maskinmesterstuderende har det været spændende at stå på egne ben og finde sig til rette i et internationalt miljø og lære at være åben over for nye mennesker og muligheder. »Jeg tror også, at det er lettere at komme ind et nyt sted, når man er to. Det har været fedt at være to, fordi det gør det nemt at danne nye sociale relationer. Vi kender hinanden hjemmefra, og flere herovre omtaler os som et ’gammelt ægtepar’, fordi vi supplerer hinanden så godt, og det er kun fedt, at vi har fået denne oplevelse sammen,« supplerer Nicolai Elsing.

Forslag til nyt overvågningssystem

Færch Plast er et dansk, internationalt firma med hovedkontor i Holstebro. Færch Plast udvikler, designer og producerer plastemballage til fødevareindustrien i Europa.

Mathias Spanner og Nicolai Elsing får lov at prøve kræfter med mange forskellige projekter og giver input til nye systemer. Deres primære opgave har været at installere et overvågningssystem på alle maskinerne i produktionen i England, så hovedkontoret i Holstebro kan følge med i, hvor langt maskinerne er nået med forskellige bestillinger og ordrer.

»Hvis alt går som planlagt, skal det nye overvågningssystem installeres på alle Færch Plasts fabrikker i Europa. Vores opgave er i samarbejde med vedligeholdelseschefen at gøre produktionen mere effektiv. Vi har observeret, at dokumentationen for downtime på maskinerne til termoformning ikke er valid, da der er for mange usikkerheder om, hvorfor en maskine stopper. Det er ikke muligt at differentiere maskinelle fejl og menneskelig fejlbetjening, og det gør det vanskeligt for vedligeholdelseschefen at danne sig et korrekt billede af årsagen til downtime. Dette koster mange unødige timer og ressourcer, som bruges på at lokalisere et ’måske ikke-eksisterende problem’,« forklarer Nicolai Elsing.

De danske maskinmesterstude- rende har i samarbejde med ITchefen og vedligeholdelseschefen udviklet forslag til, hvordan det nye overvågningssystem også kan bruges til at forbedre validiteten af data til downtime. »Bedre data på årsager til downtime vil også hjælpe til at kunne udarbejde en mere detaljeret vedligeholdelsesplan, der kan forbedre effektiviteten af maskinerne. Vi arbejder sammen med meget kompetente medarbejdere, og det har været en stor oplevelse at arbejde sammen med ledelsen. Vi oplever, at de har været meget åbne over for vores forslag og idéer, og det har været et fedt miljø at være i,« siger Mathias Spanner.

How are you?

For makkerparret Mathias Spanner og Nicolai Elsing har det været spændende at arbejde i et land, som umiddelbart minder meget om Danmark, hvor al kommunikation foregår på engelsk. Det har betydet, at de på kort tid har skullet lære en ny kultur at kende.

»Der er faktisk stor kulturmæssig forskel på englændere og danskere. Danskerne siger tingene meget direkte, hvorimod englænderne er mere høflige. Da vi startede i firmaet og gik forbi vores kolleger om morgenen, sagde de altid ’how are you?’, og som uvidende, høflige danskere begyndte vi automatisk at fortælle hele vores livshistorie. Efterhånden kunne vi godt mærke, at det var forkert, og det havde folk ikke tid til. Først efter noget tid begyndte vi at forstå, at vi blot skulle svare ’fint, hvad med dig?’,« siger Mathias Spanner og påpeger, at de kun har oplevet sjove kulturforskelle.

Internationalt arbejde

 Nysgerrigheden efter at optimere og vedligeholde er noget af det, de to danske studerende tager med sig fra praktikopholdet.

»Mens jeg har været i praktik, har min kone fået job i Nordnorge, så jeg forestiller mig, at jeg tager til Norge og arbejder. Praktikken har hjulpet mig godt på vej til et internationalt arbejdsliv, og jeg vil nu kunne varetage et job i hele verden,« fortæller Nicolai Elsing.    

Praktikken i udlandet har banet vejen for det kommende arbejdsliv, som venter efter uddannelsen, da man lærer at begå sig i en virksomhed og arbejde selvstændigt. »Den største forskel på at være i England og derhjemme er, at resultaterne ikke står i bøgerne. Her er vi ikke i skole men skal ligesom vores kolleger passe vores arbejde, finde løsninger og tænke selvstændigt. Jeg vil bestemt ikke udelukke, at jeg vender tilbage til udlandet igen eller får et arbejde i Danmark, som involverer rejseaktivitet. Et internationalt arbejde ville være rigtig spændende,« siger Mathias Spanner.

05/09 2018

Mange maskinmestre søger stillinger med lederskab og ansvar i løbet af karrieren.

Herunder kan du læse om, hvordan eksempelvis videreuddannelse, bedre jobsøgning og et skarpt CV kan styrke dit arbejdsliv.

 • Minister har fokus på maskinmesteruddannelsen

  Formand Jan Rose Andresen har været i dialog med uddannelses- og forskningsminister

  ...

  Minister har fokus på maskinmesteruddannelsen

  Formand Jan Rose Andresen har været i dialog med uddannelses- og forskningsminister… Læs artiklen
 • Søpraktik er den bedste forberedelse

  Det er ikke altid, at de to kommende maskinmestre Mathias Mortensen og Christian Schmidt ved

  ...

  Søpraktik er den bedste forberedelse

  Hvis man har en drøm om at arbejde som sejlende maskinmester, er… Læs artiklen
 • Ny udgave af Karrierevejen

  Igen i år har Maskinmestrenes Forening udgivet ’Karrierevejen – maskinmestrenes guide

  ...

  Ny udgave af Karrierevejen

  Igen i år har Maskinmestrenes Forening udgivet ’Karrierevejen – maskinmestrenes guide til… Læs artiklen
 • Teknik og moderne ledelse i maskinmestrenes håndbog

  Håndbog for Maskinmestre går i dybden med maskinmesterens arbejde - og matcher både den

  ...

  Teknik og moderne ledelse i maskinmestrenes håndbog

  Håndbog for Maskinmestre går i dybden med maskinmesterens arbejde - og matcher… Læs artiklen
 • De studerende ønsker mere ensretning og samvær

  Formand for Maskinmestermesterstuderendes Landsråd Claus Gow Hansen har et mål om mere socialt

  ...

  De studerende ønsker mere ensretning og samvær

  Formand for Maskinmestermesterstuderendes Landsråd Claus Gow Hansen har et mål om mere… Læs artiklen
 • Maskinmestre udvikler fremtiden

  Stadig flere maskinmestre er beskæftiget inden for service, handel og rådgivning med udsigt

  ...

  Maskinmestre udvikler fremtiden

  Stadig flere maskinmestre er beskæftiget inden for service, handel og rådgivning med… Læs artiklen
 • Køb studiebøger brugt og billigt på nettet

  Studiesalg.dk er stedet, hvor brugte bøger skifter hænder, og studerende sparer tusindvis af

  ...

  Køb studiebøger brugt og billigt på nettet

  Studiesalg.dk er stedet, hvor brugte bøger skifter hænder, og studerende sparer tusindvis… Læs artiklen
 • Alle nye maskinmestre kan få job!

  Derfor er det vigtigt at blive enig med dig selv om, hvad du vil og ikke vil.

  Mange

  ...

  Alle nye maskinmestre kan få job!

  Derfor er det vigtigt at blive enig med dig selv om, hvad… Læs artiklen
 • Praktik i udlandet er en fordel for CV'et

  Studiekammeraterne Mathias Spanner og Nicolai Elsing er i  bachelorpraktik hos Færch Plast i

  ...

  Praktik i udlandet er en fordel for CV'et

  Studiekammeraterne Mathias Spanner og Nicolai Elsing er i bachelorpraktik hos Færch Plast… Læs artiklen
 • At genskabe Big Bang kræver stort kølegrej

  Maskinmester Søren Gjelstrup har været i praktik og skrevet bachelorprojekt hos CERN

  ...

  At genskabe Big Bang kræver stort kølegrej

  Maskinmester Søren Gjelstrup har været i praktik og skrevet bachelorprojekt hos CERN… Læs artiklen
 • Udnyttelse af rejektvand i varmepumpe

  Kan det betale sig at udnytte rejektvand i en varmepumpe til at producere varme på et

  ...

  Udnyttelse af rejektvand i varmepumpe

  Kan det betale sig at udnytte rejektvand i en varmepumpe til at… Læs artiklen
 • Maskinmestre kan noget, ingeniører ikke kan

  Maskinmestres evner til at sammenkoble teori og praktik er noget, som er efterspurgt af blandt

  ...

  Maskinmestre kan noget, ingeniører ikke kan

  Maskinmestres evner til at sammenkoble teori og praktik er noget, som er… Læs artiklen
 • Vinderprojekt om partikelforurening i maskinrum

  På Maskinmestrenes Forenings generalforsamling i Nyborg 14. marts fik Mattias Sonne Hansen

  ...

  Vinderprojekt om partikelforurening i maskinrum

  Mattias Sonne Hansens bachelorprojekt er kåret som det bedste i 2017. Projektet… Læs artiklen
 • I praktik på Samsøfærgen

  Samsøfærgen sejler mellem Ballen og Kalundborg og tager fire praktikanter ind ad gangen, to

  ...

  I praktik på Samsøfærgen

  Samsøfærgen sejler mellem Ballen og Kalundborg og tager fire praktikanter ind ad… Læs artiklen
 • Brug maskinmesterstuderende til de store projekter

  Sæby Svømmebad sparer både tid og penge på at ansætte maskinmesterstuderende til at opdage fejl

  ...

  Brug maskinmesterstuderende til de store projekter

  Sæby Svømmebad sparer både tid og penge på at ansætte maskinmesterstuderende til… Læs artiklen
 • Maskinmestrenes nye ansvarsområder

  Igen i år har Maskinmestrenes Forening og samarbejdspartnere i en omfattende

  ...

  Maskinmestrenes nye ansvarsområder

  Igen i år har Maskinmestrenes Forening og samarbejdspartnere i en omfattende undersøgelse… Læs artiklen
 • Relevant erhvervserfaring tæller på dit CV

  Kodeordet er erfaring, engagement og direkte kontakt til beslutningstagerne, når dit CV skal

  ...

  Relevant erhvervserfaring tæller på dit CV

  Kodeordet er erfaring, engagement og direkte kontakt til beslutningstagerne, når dit CV… Læs artiklen

OBS! Maskinmesterjob.dk benytter sig af cookies, for at kunne virke optimalt, klik "OK" for at accepterer.