Læs videre

Brian Helldorf Alexandersen

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Brian Helldorf Alexandersen har valgt en karriere som selvstændig, og det har givet ham et arbejdsliv med mange forskellige kunder og opgaver. Men høj kvalitet og kundetilfredshed er altid i højsædet.

Som selvstændig maskinmester er der mulighed for at realisere sin egen vision om, hvordan ens arbejdsliv skal se ud. Man får en frihed og selvstændighed, man normalt ikke har som lønmodtager, og man kan drive sin forretning ud fra lige præcis de principper eller ideer, som man selv sætter højt.

»Når man arbejder i andres virksomhed, er der altid en chef, man skal forholde sig til, og der er nogle måder at arbejde på, man skal indrette sig efter. Måske er man ikke enig i den måde, arbejdet bliver udført eller planlagt på. Som selvstændig får man en stor grad af frihed til at indrette sit arbejdsliv og sin måde at arbejde på. Du kan selv bestemme, hvordan du håndterer dine kunder, men du ved også, at hvis du leverer noget, som de ikke er tilfredse med, så hører du ikke fra dem igen. Og måske taler de dårligt om dig ude i byen. Så hvis man vil drive forretning som selvstændig maskinmester, bliver man nødt til at være god til at sætte sig ind i kundernes behov og ønsker – samtidig med at du altid har den højest mulige kvalitet som et mål i alle de løsninger, du leverer,« siger Brian Helldorf Alexandersen, som blev selvstændig i november 2015.

Det var halvandet år efter, han blev færdiguddannet maskinmester fra Martec i Frederikshavn. Før han blev maskinmester, arbejdede Brian Helldorf Alexandersen som klejnsmed i to år.

»At være klejnsmed er hårdt arbejde. Du ligger på knæ i små rum. Det er koldt og opslidende arbejde, og der er ikke de store udviklingsmuligheder, så jeg besluttede ret hurtigt, at jeg skulle videre med en ny uddannelse. Maskinmesteren virkede oplagt som en forlængelse af min smedeuddannelse, og jeg har bestemt ikke fortrudt uddannelsen. Den har levet fuldt op til mine forventninger. Det var en krævende uddannelse, og der skulle knokles og laves mange lektier, men man får nogle brede tekniske kompetencer, som giver nogle brede jobmuligheder - meget bredere end jeg ville have haft som klejnsmed,« siger Brian Helldorf Alexandersen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 2 her.

Herunder kan du læse om maskinmestre, som løfter meget forskellige opgaver i det danske samfund og erhvervsliv.

Klik på knappen herunder for se flere maskinmestre, som arbejder inden for dette område.

 • Brian Helldorf Alexandersen

  Brian Helldorf Alexandersen har valgt en karriere som selvstændig, og det har givet ham

  ...

  Brian Helldorf Alexandersen

  Som selvstændig sætter man sin egen standard

  Læs om Brian
 • Jacob Ordrup Pedersen

  Maskinmester Jacob Ordrup Pedersen er chef for automationsafdelingen i Tivoli. Sammen med sine

  ...

  Jacob Ordrup Pedersen

  Tivoli 

  Læs om Jacob
Mød en maskinmester

OBS! Maskinmesterjob.dk benytter sig af cookies, for at kunne virke optimalt, klik "OK" for at accepterer.