Her får du en status på erhvervslivet og arbejdsmarkedet for maskinmestre lokalt og nationalt.

Forårets medlemsmøder i Maskinmestrenes Forening får alle besøg af en lokal erhvervsekspert, som fortæller om beskæftigelsessituationen og erhvervsudviklingen i området. Mød dem i videoerne herunder.

Maskinmestrenes Forening besøger løbende et udvalg af virksomheder, hvor der er behov for maskinmestrenes tekniske kompetencer.

Bliv opdateret på arbejdsmarkedet, erhvervsudviklingen og dine fremtidige karrieremuligheder.

Selvom Danmark er langt med den grønne omstilling, kan vi godt lære af andre lande, når det gælder de midler, der skal til for at fremme den nødvendige udvikling, siger Concito-formand Connie Hedegaard.

FORCE Technology tilbyder nu industrien test af komponenter i FACT Lab, som er det eneste kommercielle af sin art i Norden, hvor komponenter kan blive levetidsprøvet i de allerskrappeste og aggressive miljøer.

01/10 2018
Erhvervsudvikling

Minds Behind Meat

Ny rekrutteringskampagne skal skaffe maskinmestre til den danske kødindustri.

01/10 2018
Erhvervsudvikling

PostNord skifter til LED

PostNord udskifter konventionel belysning til LED.

18/09 2018
Erhvervsudvikling

Robotter laver stålpladeprøver

Ingen stålplader forlader NLMK DanSteel A/S, før de er blevet testet på laboratoriet, hvor maskinmester Brian Rewentborg er laboratoriechef. Udviklingen går mod mere automatisering og flere robotter.

18/09 2018
Erhvervsudvikling

Maskinmester med methanol i blodet

Maskinmester Kristian Funch-Larsen er bidt af speedway og bruger næsten al sin fritid på sporten med motorcykler uden bremser. Tre af hans børn kører i tre forskellige klasser, og hans kone er næstformand i Brovst Speedway Club.

Der går næsten ikke en dag, uden at et krydstogtskib lægger til i en dansk havn. Mens skibene bliver større og større, stiger også gæsternes krav til komfort ombord. Det kan mærkes hos Lindab, der leverer ventilationsløsninger til en række af de allerstørste krydstogtskibe.

03/09 2018
Erhvervsudvikling

Meget mere vind fra Østersøen

Østersøen gemmer på op mod 40 GW vindkraft. Med EU’s nye målsætning om 35 procent vedvarende energi i 2030 er der brug for 200 nye europæiske havmølleparker, og mange af dem kunne ligge i Østersøen.

Data-, antenne- og teleinstallationer samt installationer for bygningsautomatik skal være sikre, men er ikke nødvendigvis omfattet af kravene i DS/HD 60364-serien.

30/07 2018
Erhvervsudvikling

Grøn omstilling på markedsvilkår?

Skal forsyningsbranchen selv planlægge og drive den grønne omstilling, eller skal og kan udviklingen overlades til markedet? Forsyningssektoren havde inviteret til debat på Folkemødet 2018.

Regeringen har netop indgået en aftale med alle Folketingets partier, som indebærer en massiv grøn satsning frem mod 2030.

Maskinmestre er eftertragtede i Frederikshavn Kommune, hvor virksomhederne efterspørger deres tekniske kompetencer.

17/04 2018
Erhvervsudvikling

El-kabel med gøgeunge-effekt

Det er vigtigere at skabe integration med el og varme end at bygge det nye Viking Link-kabel til England, siger professor i energiplanlægning Henrik Lund forud for Energikonferencen 2018.

Danmarks første indendørs renseanlæg er idriftsat i Hillerød, som gerne vil vise vej til fremtidens spildevandsrensning og samtidig skal være et helt nyt rekreativt område for kommunens borgere.

Hospitalerne i Region Sjælland er under omstrukturering som følge af en sygehusplan, der tildeler sygehusene nye roller i fremtiden, og det påvirker i høj grad maskinmestrenes arbejde.

Hvilke kompetencer har Det Blå Danmark behov for i fremtiden? Hvordan sikrer vi, at medarbejderne er rustet til de behov, der vil være om fem år? Hvad driver væksten, og hvem har ansvaret for udviklingen af fremtidens maritime erhverv?

05/02 2018
Erhvervsudvikling

Rederierne bør gå forrest

SamsøFærgen beskæftiger fire praktikanter ad gangen to gange om året – og seniormaskinchef Thomas Mogensen føler, at rederierne har en pligt til at tage imod praktikanter.

Maskinmestre har en bred teknisk indsigt, som gør dem særligt attraktive for den maritime industri, som efterspørger kvalificeret arbejdskraft, lyder det fra Jenny Braat, direktør i Danske Maritime.

Fem maskinmesterstuderende har været i bachelorpraktik hos SerEnergy, og tre af dem er nu ansat i Aalborg-virksomheden, der som den eneste i Danmark udvikler metanoldrevne brændselsceller.

Den fynske robot- og automationsklynge vokser langt hurtigere end forventet. I dag beskæftiger den 3.200 medarbejdere - et antal virksomhederne selv forventede først at nå i 2020.

08/01 2018
Erhvervsudvikling

Fortsat brug for maskinmestre til søs

Selvom de autonome skibe inden for en årrække vil indtage verdenshavene, vil maskinmestre til søs stadig være en nødvendighed, fortæller Anne Windfeldt Trolle, direktør i Danske Rederier.

22/12 2017
Erhvervsudvikling

Større efterspørgsel fra industrien

Flere virksomheder får øjnene op for maskinmestrenes faglige bredde, og derfor vil efterspørgslen på maskinmestre stige i fremtiden.

21/12 2017
Region Syddanmark

Fra nedlukning til succes

Da A.P. Møller koncernen i 2009 meddelte, at Lindøværftet skulle lukke, havde virksomheden ikke forestillet sig, at der i dag ville være 3.000 medarbejdere ansat blot otte år efter, fortæller Carsten Aa, adm. direktør, Lindø Port of Odense.

Hos Insatech er hver femte medarbejder maskinmester. Ud af de godt 70 medarbejdere er 16 maskinmestre. Virksomheden er i udvikling og får i fremtiden brug for flere maskinmestre.

I fremtiden vil robotter øge produktiviteten og skabe jobs. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at bruge robotter som nyttige værktøjer. Sådan lød det fra Per Kloster Poulsen, salgsdirektør i Universal Robots, på Maskinmestrenes Erhvervskonference Ajour 2017.

12/12 2017
Region Syddanmark

Erhvervsudvikling på Fyn

På Maskinmestrenes Forenings medlemsmøde i Odense Kreds var Lars Ahrendtsen fra Fyns Maritime Klynge på besøg for at fortælle om erhvervsudvikling.

Maersk Line er i gang med en stor satsning og teknisk udrulning kaldet The Connected Vessel, som skal sikre real time overvågning af rederiets flåde.

Maskinmestrenes teknologiske baggrund og høje faglige niveau er efterspurgt af virksomhederne. Sådan lød det fra Jens Kristensen, direktør i Randers Erhverv, som gæstede Maskinmestrenes Forenings medlemsmøde i Randers Kreds.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Hvornår kommer robot-butleren?

Det varer formentlig ikke så mange år, før robot-butleren kommer. I hvert fald er robotter allerede ved at overtage kedsommelige og opslidende opgaver som græsslåning og støvsugning. Robotter giver øget kvalitet, øget produktivitet og bedre konkurrenceevne, sagde Kurt Nielsen, centerchef på Teknologisk Institut på årets Ajour.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Fremtidens bygningsautomation

På Ajours konference for studerende fortalte Martin Mortensen fra KNX National Group om fremtidens bygningsautomation, herunder om intelligente bygninger, solceller og sensorer.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Maskinmestre bliver gode ledere

På Ajour 2017 holdt Per Bech Rasmussen, Director, Project Management, BILA A/S oplæg om moderne ledelse. Han pegede på, at grunden til at mange maskinmestre fungerer godt i ledende funktioner, er fordi de har fagligheden til at sætte sig ind i medarbejdernes udfordringer og opgaver.

Social forståelse, empati og kreativitet bliver centrale kompetencer, sagde Søren Pind under åbningstalen på Ajour 2017.

Jensen Denmark A/S i Rønne udvikler og producerer automatiske ilæggere, strygeruller og foldere til de anlæg, som industrivaskerierne verden over benytter til strygning og foldning. Virksomheden eksporterer størstedelen af produktionen, og med flere end 500 medarbejdere er Jensen Denmark Bornholms største private arbejdsplads med mange maskinmestre ansat.

Manglen på kvalificeret teknisk arbejdskraft er et stigende problem på landsplan. I Aarhus-området anbefaler den lokale erhvervsforening, Erhverv Aarhus, at de unge går erhvervsvejen fra begyndelsen for at forkorte uddannelsestiden.

På medlemsmødet i Nordvestsjællands Kreds var vækstkonsulent Thomas Koed fra Væksthus Sjælland på besøg for at fortælle om deres arbejde med at skabe mere vækst på Sjælland. 

31/10 2017
Region Syddanmark

DEIF vil mangle maskinmestre

DEIF blev etableret i 1933 og har flere end 650 ansatte - af dem er omkring 40 maskinmestre. Som maskinmester hos DEIF er karrieremulighederne mange.

18/10 2017
Region Midtjylland

Vi mangler allerede maskinmestre

Maskinmestre har en god holistisk tilgang til ledelse, som der bliver brug for fremover. Sådan lød det fra Henrik Hansen, erhvervsdirektør i Viborgegnens Erhvervsråd, da han gæstede Maskinmestrenes Forenings medlemsmøde i Midtjyske Kreds.

18/10 2017
Region Sjælland

Kan vi lære af ingeniørerne?

Der kan være fornuft i at rykke dele af maskinmesteruddannelsen tættere på de virksomheder, der mangler maskinmestre.

18/10 2017
Region Hovedstaden

Maskinmestre skal lære mere om ledelse

Direktør i Wärtsilä Service Schweiz, Ole Pyndt Hansen var blandt talerne, da Maskinmesterskolen København for nylig indviede skolens nye bygninger. Han opfordrede til mere ledelse i undervisningen og bedre samarbejde med erhvervslivet.

Bornholms erhvervsliv oplever lyse tider, og opturen må ikke blive bremset af, at vi ikke har nok kvalificeret arbejdskraft. Sådan sagde Fredrik Romberg, direktør for Business Center Bornholm på Maskinmestrenes Forenings kredsmøde forleden.

Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind inviterede torsdag 14. september 2017 maskinmesterstuderende fra MARTEC til debat.

21/09 2017
Region Nordjylland

Maskinmestre er savnede i Nordjylland

Der er gang i erhvervet i den nordligste del af landet - og alle de spændende projekter i Frederikshavn-Sæby-Skagen-området involverer maskinmestre.

20/09 2017
Region Nordjylland

Antallet af maskinmestre femdoblet

For at fortsætte udviklingen i erhvervslivet i Nykøbing Mors er der behov for maskinmestre.

Som maritimt centrum og energi-metropol kan Esbjerg slet ikke undvære maskinmesteruddannelsen.

Fredericia Maskinmesterskole har åbnet en ny skole i Esbjerg, og det kommer til at gavne erhvervsudviklingen i lokalområdet. 

20/09 2017
Region Nordjylland

Der er brug for maskinmestre i Thy

Virksomhederne i Nordjylland efterspørger flere maskinmestre, og en løsning kunne være at åbne en afdeling af Aarhus Maskinmesterskole i det nordlige.

På medlemsmødet i Bornholms Kreds deltog formand for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, og han glædede sog over maskinmestrenes rolle i væksten på Bornholm. 

Efter en hård periode er erhvervet i Næstved og på Sydsjælland på vej i den rigtige retning.

Nu kan du få en status på erhvervslivet og beskæftigelsessituationen for maskinmestre i lige netop din kreds.

OBS! Maskinmesterjob.dk benytter sig af cookies, for at kunne virke optimalt, klik "OK" for at accepterer.