Her får du en status på erhvervslivet og arbejdsmarkedet for maskinmestre lokalt og nationalt.

Forårets medlemsmøder i Maskinmestrenes Forening får alle besøg af en lokal erhvervsekspert, som fortæller om beskæftigelsessituationen og erhvervsudviklingen i området. Mød dem i videoerne herunder.

Maskinmestrenes Forening besøger løbende et udvalg af virksomheder, hvor der er behov for maskinmestrenes tekniske kompetencer.

Bliv opdateret på arbejdsmarkedet, erhvervsudviklingen og dine fremtidige karrieremuligheder.

Hos Insatech er hver femte medarbejder maskinmester. Ud af de godt 70 medarbejdere er 16 maskinmestre. Virksomheden er i udvikling og får i fremtiden brug for flere maskinmestre.

I fremtiden vil robotter øge produktiviteten og skabe jobs. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at bruge robotter som nyttige værktøjer. Sådan lød det fra Per Kloster Poulsen, salgsdirektør i Universal Robots, på Maskinmestrenes Erhvervskonference Ajour 2017.

12/12 2017
Region Syddanmark

Erhvervsudvikling på Fyn

På Maskinmestrenes Forenings medlemsmøde i Odense Kreds var Lars Ahrendtsen fra Fyns Maritime Klynge på besøg for at fortælle om erhvervsudvikling.

Maersk Line er i gang med en stor satsning og teknisk udrulning kaldet The Connected Vessel, som skal sikre real time overvågning af rederiets flåde.

Maskinmestrenes teknologiske baggrund og høje faglige niveau er efterspurgt af virksomhederne. Sådan lød det fra Jens Kristensen, direktør i Randers Erhverv, som gæstede Maskinmestrenes Forenings medlemsmøde i Randers Kreds.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Hvornår kommer robot-butleren?

Det varer formentlig ikke så mange år, før robot-butleren kommer. I hvert fald er robotter allerede ved at overtage kedsommelige og opslidende opgaver som græsslåning og støvsugning. Robotter giver øget kvalitet, øget produktivitet og bedre konkurrenceevne, sagde Kurt Nielsen, centerchef på Teknologisk Institut på årets Ajour.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Fremtidens bygningsautomation

På Ajours konference for studerende fortalte Martin Mortensen fra KNX National Group om fremtidens bygningsautomation, herunder om intelligente bygninger, solceller og sensorer.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Maskinmestre bliver gode ledere

På Ajour 2017 holdt Per Bech Rasmussen, Director, Project Management, BILA A/S oplæg om moderne ledelse. Han pegede på, at grunden til at mange maskinmestre fungerer godt i ledende funktioner, er fordi de har fagligheden til at sætte sig ind i medarbejdernes udfordringer og opgaver.

28/11 2017
Erhvervsudvikling

Bliv leder i Forsvaret

På Ajours konference for studerende fortalte Forsvaret om spændende jobmuligheder for maskinmestre. På scenen var blandt andre Peter Visby, der er uddannet maskinmester fra Aarhus Maskinmesterskole. Han afslutter uddannelsen til maskinteknisk officer i april 2018.

I forsvaret er maskinmesteren officer for at kunne lede mandskab. Uddannelsen til officer tager 20 måneder. Forsvaret bygger militær ledelse oven på maskinmesterens kompetencer. Ved endt uddannelse kommer maskinmesteren ud som premierløjtnant.

Social forståelse, empati og kreativitet bliver centrale kompetencer, sagde Søren Pind under åbningstalen på Ajour 2017.

Jensen Denmark A/S i Rønne udvikler og producerer automatiske ilæggere, strygeruller og foldere til de anlæg, som industrivaskerierne verden over benytter til strygning og foldning. Virksomheden eksporterer størstedelen af produktionen, og med flere end 500 medarbejdere er Jensen Denmark Bornholms største private arbejdsplads med mange maskinmestre ansat.

Manglen på kvalificeret teknisk arbejdskraft er et stigende problem på landsplan. I Aarhus-området anbefaler den lokale erhvervsforening, Erhverv Aarhus, at de unge går erhvervsvejen fra begyndelsen for at forkorte uddannelsestiden.

På medlemsmødet i Nordvestsjællands Kreds var vækstkonsulent Thomas Koed fra Væksthus Sjælland på besøg for at fortælle om deres arbejde med at skabe mere vækst på Sjælland. 

31/10 2017
Region Syddanmark

DEIF vil mangle maskinmestre

DEIF blev etableret i 1933 og har flere end 650 ansatte - af dem er omkring 40 maskinmestre. Som maskinmester hos DEIF er karrieremulighederne mange.

18/10 2017
Region Midtjylland

Vi mangler allerede maskinmestre

Maskinmestre har en god holistisk tilgang til ledelse, som der bliver brug for fremover. Sådan lød det fra Henrik Hansen, erhvervsdirektør i Viborgegnens Erhvervsråd, da han gæstede Maskinmestrenes Forenings medlemsmøde i Midtjyske Kreds.

18/10 2017
Region Sjælland

Kan vi lære af ingeniørerne?

Der kan være fornuft i at rykke dele af maskinmesteruddannelsen tættere på de virksomheder, der mangler maskinmestre.

18/10 2017
Region Hovedstaden

Maskinmestre skal lære mere om ledelse

Direktør i Wärtsilä Service Schweiz, Ole Pyndt Hansen var blandt talerne, da Maskinmesterskolen København for nylig indviede skolens nye bygninger. Han opfordrede til mere ledelse i undervisningen og bedre samarbejde med erhvervslivet.

Bornholms erhvervsliv oplever lyse tider, og opturen må ikke blive bremset af, at vi ikke har nok kvalificeret arbejdskraft. Sådan sagde Fredrik Romberg, direktør for Business Center Bornholm på Maskinmestrenes Forenings kredsmøde forleden.

Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind inviterede torsdag 14. september 2017 maskinmesterstuderende fra MARTEC til debat.

21/09 2017
Region Nordjylland

Maskinmestre er savnede i Nordjylland

Der er gang i erhvervet i den nordligste del af landet - og alle de spændende projekter i Frederikshavn-Sæby-Skagen-området involverer maskinmestre.

20/09 2017
Region Nordjylland

Antallet af maskinmestre femdoblet

For at fortsætte udviklingen i erhvervslivet i Nykøbing Mors er der behov for maskinmestre.

Som maritimt centrum og energi-metropol kan Esbjerg slet ikke undvære maskinmesteruddannelsen.

Fredericia Maskinmesterskole har åbnet en ny skole i Esbjerg, og det kommer til at gavne erhvervsudviklingen i lokalområdet. 

20/09 2017
Region Nordjylland

Der er brug for maskinmestre i Thy

Virksomhederne i Nordjylland efterspørger flere maskinmestre, og en løsning kunne være at åbne en afdeling af Aarhus Maskinmesterskole i det nordlige.

På medlemsmødet i Bornholms Kreds deltog formand for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, og han glædede sog over maskinmestrenes rolle i væksten på Bornholm. 

Efter en hård periode er erhvervet i Næstved og på Sydsjælland på vej i den rigtige retning.

Nu kan du få en status på erhvervslivet og beskæftigelsessituationen for maskinmestre i lige netop din kreds.

OBS! Maskinmesterjob.dk benytter sig af cookies, for at kunne virke optimalt, klik "OK" for at accepterer.