SerEnergy ansætter flere nyuddannede maskinmestre

Læs videre Bachelorpraktikanter hos SerEnergy: Martin Christensen, Christoffer Schou, Kasper Steenfeldt, Peter Ertmann Nielsen og René Ladefoged.

Fem maskinmesterstuderende har været i bachelorpraktik hos SerEnergy, og tre af dem er nu ansat i Aalborg-virksomheden, der som den eneste i Danmark udvikler metanoldrevne brændselsceller.

For SerEnergy er det ikke et hvilket som helst hold nyuddannede maskinmestre, som den 18. januar fik udleveret deres eksamensbeviser på MARTEC. På holdet er der nemlig fem nye maskinmestre, der fra sommeren 2017 og frem til deres afsluttende eksamener i januar 2018 har været en del af SerEnergys praktikprogram. Efter endt studie fortsætter tre af dem nu deres videre karriere som en del af den kommercielle afdeling ved SerEnergy.

I august 2017 startede de fem maskinmesterstuderende deres bachelorpraktik ved SerEnergy fordelt over de fire kommercielle teams: service, stationary, mobility og marine. Gennem deres praktikperiode har de fået en stor indsigt i metanol-brændselscelleteknologien, samt i hvordan brændselsceller kan integreres i forskellige applikationer som et grønt alternativ til forbrændingsmotoren.

De har alle haft forskellige projekter, som de har arbejdet på under deres praktikophold, men fælles for dem er dog, at de har arbejdet med banebrydende måder at bruge metanol-brændselscelleteknologien på. Allerede inden den afsluttende eksamen var der skrevet kontrakt med flere af praktikanterne, der nu skal være en fast del af SerEnergys kommercielle afdeling.

- For os er praktikker en fantastisk god måde at møde nye talenter på og afprøve deres potentiale. Vi har en god tradition for at ansætte tidligere praktikanter, og det at vi kender hinanden, har stor betydning i forhold til at komme godt i gang med jobbet. Og så giver det os selvfølgelig den fordel, at vi kan få fingrene i nogle virkelig gode talenter inden andre virksomheder snupper dem, fortæller Anders Korsgaard, adm. direktør ved SerEnergy, grinende.

Samarbejde med uddannelsesinstitutioner

De fem tidligere praktikanter fra MARTEC har været en del af SerEnergys praktikprogram, der i efteråret 2017 talte ikke mindre end 11 studerende fra forskellige studieretninger. Udover bachelorstuderende fra MARTEC har maskinmesterskolen også haft to kommende studerende i værkstedspraktik, hvor fokus har været på det praktiske arbejde. Studerende fra University College Nordjylland og Aalborg Universitet har også været en del af praktikprogrammet inden for forretningsudvikling, marketing og softwareudvikling.

- De studerende kommer med den seneste viden inden for nogle specifikke områder, og når vi afprøver det i praksis her i virksomheden, giver det en spændende læreringsproces for begge parter. På den måde er der mange fordele ved at have praktikanter. Det er dog også tidskrævende, så vi vurderer altid, om vi har nok arbejde som en praktikant kan deltage i og lære af, og om vi har den nødvendige tid til at tage os af de praktikanter vi tager ind, siger Anders Korsgaard.

SerEnergy er den eneste virksomhed i Danmark, der arbejder med metanol-brændselsceller og er blandt de førende i verden, så der er ikke andre steder, hvor de studerende kan opnå den samme tekniske viden som hos SerEnergy.

For netop at være på forkant med den nyeste teknologi og for at vidensdele har SerEnergy et tæt samarbejde med flere uddannelsesinstitutioner, særligt Aalborg Universitet, så virksomheden kontinuerligt er involveret i forskningsprojekter.

I slutningen af januar 2018 starter et nyt hold maskinmesterpraktikanter hos SerEnergy - denne gang fra både MARTEC i Frederikshavn og fra Aarhus Maskinmesterskole.

Om SerEnergy

SerEnergy er en af verdens førende virksomheder inden for udvikling og produktion af reformerede metanol-brændselsceller-løsninger til skibe og køretøjer samt som energikilde på afsides beliggenheder og til energisystemer der ikke er tilkoblet energinettet, så som backup- og fjernovervågningsapplikationer.

SerEnergys produkter er baseret på højtemperatur PEM (Polymer Electrolyte Membrane) brændselscelleteknologi, der sikrer kunderne en løsning af høj kvalitet med en attraktiv tilbagebetalingstid og funktioner. Produkterne afspejler virksomhedens stærke erfaring inden for systemdesign og er både omkostningseffektive og pålidelige.

Med en grøn tankegang har SerEnergy et mål om at bidrage til verdens overgang fra fossile brændsler til vedvarende energi og samtidig overvinde nogle af de kendte udfordringer, der er inden for vedvarende energi, såsom fleksibilitet og tilgængelighed.

Med hovedkvarter i Aalborg er SerEnergy verdens største producent af metanol-brændselsceller med en årlig produktionskapacitet på op til 25 MW (5.000 enheder).

24/01 2018

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  Grænseløse muligheder hos Ørsted

  Danmarks største havmøllepark er Anholt Havmøllepark

  ...

  Ørsted

  Grænseløse muligheder hos Ørsted

  Læs om Ørsted
 • Weiss ApS

  Et maskinmesterjob hos Weiss ApS kan give en masse faglig erfaring både i Danmark og i

  ...

  Weiss ApS

  Grøn energi i hele verden

  Læs om Weiss
 • Parker Hannifin

  Hos Parker Hannifin er der mange

  ...

  Parker Hannifin

  En verden af muligheder

  Læs om Parker
 • Nukissiorfiit

  Maskinmester René E. Fleischer har ansvar for energi- og vandforsyning i fire byer og otte

  ...

  Nukissiorfiit

  Sikrer grøn energi i Grønland

  Læs om Nukissiorfiit
 • Novo Nordisk

  Ledelse har altid interesseret maskinmester Martin Bach Andersen, og derfor slog han til, da

  ...

  Novo Nordisk

  Leder med hands on-opgaver

  Læs om Novo
Maskinmestrenes brancher

OBS! Maskinmesterjob.dk benytter sig af cookies, for at kunne virke optimalt, klik "OK" for at accepterer.