Maskinmestre vil spille en central rolle i den maritime industri

Media

Læs videre

Maskinmestre har en bred teknisk indsigt, som gør dem særligt attraktive for den maritime industri, som efterspørger kvalificeret arbejdskraft, lyder det fra Jenny Braat, direktør i Danske Maritime.

I den danske maritime industri spiller maskinmestrene centrale roller. Det fortæller Jenny Braat, direktør i Danske Maritime, som er brancheorganisation for skibsværfter, maritime designere og leverandører af skibe, maritimt udstyr og service.

»Mine medlemmer bruger maskinmestre i rigtigt mange funktioner. Vi ser dem naturligvis i de rent tekniske funktioner, men virksomhederne bruger også maskinmestre til for eksempel udviklingsopgaver og i salgsfunktioner. Vi har mange virksomheder, som er blevet udviklet af maskinmestre, for eksempel Desmi i Nordjylland og en række små iværksættervirksomheder, hvor det er maskinmestre, der kommer med ideer. Så vi skal bruge maskinmestrene i rigtigt mange processer, og de er med til at skabe den teknologiske indsigt og innovation,« siger Jenny Braat og fortsætter:

»Mange ude omkring i verden er meget smalle i deres viden. Der har de danske maskinmestre et meget bredt fundament, som betyder, at de kan løse mange forskellige opgaver, både teknisk og på andre planer, fordi de også har noget ledelsesbaggrund.«

Ansvar for drift af skibene

Danske Maritimes medlemmer har brug for flere dygtige medarbejdere, som kan være med til at sikre, at de forskellige produkter fungerer. Det er eksempelvis vigtigt for rederierne, at skibene hele tiden er i drift, også selv om branchen bevæger sig over mod stadig mere autonome skibe.

»Det er jo smartships, man taler om, selv om man bruger betegnelsen autonome skibe. En ting er, at skibene vil blive mere og mere automatiserede, men der er stadig brug for nogen, der sikrer, at de sejler. Det vi forventer er, at der vil blive et øget behov for folk med en teknisk indsigt. Det er ligesom med computere og telefoner – der er stadig behov for en, der har forstand på dem og kan hjælpe dig med tingene,« siger Jenny Braat.

Hun er ikke i tvivl om, at maskinmestrene kommer til at spille en central rolle i den maritime industri og vil få større og større ansvar for driften af skibene.

»Der vil fortsat vil være en masse rejseaktivitet for mange af maskinmestrene, fordi vi har brug for de løbende montøropgaver, hvor man kommer ud på skibene og sørger for, at maskineri og så videre fungerer optimalt. Det vil blive endnu mere vigtigt for virksomhederne at få nogle dygtige tekniske medarbejdere,« siger Jenny Braat.

Danske maskinmestre er eftertragtede

For Danske Maritimes medlemsvirksomheder er den fortsatte tilgang af maskinmestre derfor helt central. Jenny Braat understreger, at de danske maskinmestre er særligt eftertragtede, fordi deres uddannelse ganske enkelt borger for kvalitet.

I den hjemlige maritime industri er omkring 40.000 mennesker direkte eller indirekte beskæftiget, og omtrent lige så mange er enten udstationeret eller arbejder for de danske virksomheder ude i verden.

»Mange gange udsender vi folk med maskinmesterbaggrund for at lede de internationale kontorer, for meget af det, der foregår derude, er innovation og især service og reparationer af produkterne. Der har vi som regel en sikkerhed for, hvis vi bruger danske medarbejdere og ikke mindst danske maskinmestre, at den service, vi leverer, er af ordentlig kvalitet. Generelt har vi gode erfaringer med de danske maskinmestre og deres innovation,« siger Jenny Braat.

Benytter virksomhederne danske maskinmestre, har de som regel en sikkerhed for ordentlig kvalitet, fortæller administrerende direktør Jenny Braat, Danske Maritime. Benytter virksomhederne danske maskinmestre, har de som regel en sikkerhed for ordentlig kvalitet, fortæller administrerende direktør Jenny Braat, Danske Maritime.
24/01 2018

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher