PostNord skifter til LED

Læs videre Michael Hansson (t.v.) fra Kvalitek og energiansvarlig Henrik Seemann på PostNords pakkecenter i Brøndby, hvor der er skiftet 1.200 lyskilder til LED.

PostNord har sat sig for at reducere sin CO2-udledning med 40 procent inden 2020 målt i forhold til 2009-udledningen. Et af tiltagene for at nå det mål er udskiftning af konventionel belysning til LED.

CO2-reduktioner og LED-belysning går hånd i hånd hos PostNord. For at nedbringe såvel sin CO2-udledning som sine driftsomkostninger er PostNord ved at energioptimere belysningen i sine bygninger. Det sker blandt andet ved at udskifte traditionel belysning til LED.

Et af de store LED-projekter er gennemført i PostNords pakkecenter i Brøndby, hvor både indendørs og udendørs belysning er blevet opgraderet til en energirigtig løsning, der samtidig giver bedre lysforhold. I alt er 1.200 lyskilder blevet skiftet på pakkecentret, nærmere bestemt i lager- og pakkehaller, administration, kantine og køkken, samt på udendørsarealerne. De nye armaturer bruger cirka 50 procent mindre strøm, og varmeudledningen fra belysningen er stærkt reduceret. Samtidig giver de nye armaturer dobbelt så meget lys som de gamle, hvilket især glæder pakkecentrets nathold, der sætter stor pris på LED-armaturernes kraftige og naturlige lys.

»LED-belysning er godt for CO2-regnskabet, godt for bundlinjen og forhåbentlig også godt for arbejdsmiljøet. Vi er stort set i mål med en 40 procents CO2-reduktion, men fortsætter alligevel vores energioptimeringsprojekter, fordi det også er godt for bundlinjen,« siger maskinmester Henrik Seemann, som er både FM- og energiansvarlig hos PostNord.

Langvarigt samarbejde

Udskiftningen til LED på pakkecentret i Brøndby er sket i tæt samarbejde med Kvalitek og LEDVANCE. Kvalitek er en rådgivnings- og installationsvirksomhed, og LEDVANCE er en førende producent af LED-armaturer.

»Kvalitek har som rådgiver og installatør stået for hele projektet fra start til slut. De har lavet den indledende analyse, de har rådgivet, de har lavet beregninger, og så har jeg indhentet et kontroltilbud. Efter Kvalitek blev valgt til opgaven, har de stået for planlægningen af opgaven sammen pakkecentrets ledelse. Jeg har først været involveret igen ved overleveringsforretningen,« siger Henrik Seemann, som ud over ansvaret for PostNords energibesparelser i Danmark og er overordnet ansvarlig for drift af virksomhedens bygninger i Danmark og Norge.

Til daglig er Henrik Seemann den eneste medarbejder hos PostNord i Danmark, som arbejder med energibesparelser. Derfor er det meget vigtigt for ham med samarbejdspartnere, som kan arbejde meget selvstændigt:

»Som eneansvarlig for den slags projekter er det ekstra vigtigt, at man har leverandører, som kan arbejde fuldstændig på egen hånd, uden at projektet kører af sporet, og som leverer på de aftalte vilkår, uden at man skal bruge tid på at holde øje med, at alt foregår som aftalt og til tiden. Vi kan regne med Kvalitek og har derfor haft et længerevarende samarbejde med dem,« siger Henrik Seemann.

01/10 2018

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  At være international maskinmester på Sydfyn

  C.C.JENSEN A/S er en

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  At være international maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  Masser af muligheder for maskinmestre

  Maskinmester Bo Sværke Bonde har

  ...

  HOFOR A/S

  Masser af muligheder for maskinmestre

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  Grænseløse muligheder hos Ørsted

  Danmarks største havmøllepark er Anholt Havmøllepark

  ...

  Ørsted

  Grænseløse muligheder hos Ørsted

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher

OBS! Maskinmesterjob.dk benytter sig af cookies, for at kunne virke optimalt, klik "OK" for at accepterer.