Komponenter nedbrydes i unikke testfaciliteter

Læs videre Kemiingeniør Asbjørn Andersen ved en af testfaciliteterne i det nye FACT Lab, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. FACT Lab giver mulighed for at lave specifikt kundetilpassede tests.

FORCE Technology tilbyder nu industrien test af komponenter i FACT Lab, som er det eneste kommercielle af sin art i Norden, hvor komponenter kan blive levetidsprøvet i de allerskrappeste og aggressive miljøer.

Verdens bedste komponent er ikke bedre end sin modstandsdygtighed over for det fysiske miljø, den skal anvendes i. For producenter, leverandører og kunder kan det derfor være af kritisk betydning at lære sine komponenter bedre at kende, inden de tages i anvendelse. Ellers kan der vise sig ubehagelige og måske kostbare konsekvenser.

Derfor tilbyder FORCE Technology nu sine kunder en helt ny testfacilitet – FACT Lab – hvor både producenter og deres kunder kan få udført test af komponenter i aggressive miljøer med høje temperaturer, ekstreme tryk, skrap kemi og mekanisk påvirkning.

»Hvis du som leverandør laver en service- og garantiaftale, som er baseret på ét årligt servicebesøg, og det viser sig, at du skal afsted for at løse problemer eller udskifte komponenter hver anden måned, så kan en god businesscase hurtigt udvikle sig i forkert retning. Her kan vores tests hjælpe virksomheder til at lære deres komponenter bedre at kende, inden der laves en aftale med en kunde, « siger Asbjørn Andersen, kemiingeniør og specialist i korrosion og metallurgi hos FORCE Technology.

FACT Lab muliggør prøvning ved høje tryk og temperaturer i aggressive miljøer (væsker og gasser). Der tilbydes en bred vifte af teknikker til undersøgelse af vandig korrosion af metaller med særlig fokus på korrosionsbestandige legeringer (CRA’er). Der kan ligeledes udføres nedbrydningstest af blandt andet plast, kompositmaterialer og overfladebehandlinger. Det er også muligt at simulere aggressive miljøer i eksempelvis en kemisk proces eller et reservoir.

For eksempel kan FACT Lab teste komponenter i svovlbrinte-miljøer, hvilket blandt andet kunder i spildevandsbranchen kan nyde godt af.

»Mange måleinstrumenter kan ikke tåle svovlbrintemiljøer, og her kan vi simulere forskellige koncentrationer af svovlbrinte, som hurtigt kan trænge ind i måleinstrumenterne, hvis de ikke har den rigtige materialemæssige konstruktion,« fortæller maskinmester Henrik Kaagaard Hansen, salgschef for Materials, Engineering and Compliance hos FORCE Technology.

Tre forskellige testfaciliteter

FACT Lab står for Flexible Accelerated Corrosion Testing. Det er den eneste testfacilitet af sin slags i Danmark – ifølge FORCE Technology.

»Vi vil gerne lægge hovedet på blokken og sige, at vi med FACT Lab kan tilbyde vores kunder en unik testfacilitet. Der er ikke andre kommercielt tilgængelige testfaciliteter i Danmark eller Norden, som svarer til FACT Lab,« siger Henrik Kaagaard Hansen.

FACT Lab kan tilbyde standardtests, hvis kunderne ønsker det, men dér hvor man virkelig kan gøre en forskel for kunderne er de specialdesignede tests, som udformes i samarbejde med kunderne. Muligheden for at lave specifikt kundetilpassede tests tager udgangspunkt i tre forskellige testfaciliteter: En facilitet, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. En autoklave-facilitet, hvor der kan opereres med temperaturer op til 300 °C og tryk op til 350 bar. Her er emnernes størrelse dog begrænset til en beholder med 7,5 liter væske/gas. Den tredje testfacilitet er en dobbelt-container. Faciliteten består af en sikkerhedscontainer med en indsat testcontainer. Dobbeltcontaineren giver mulighed for at funktionsteste større komponenter eller hele systemer, eksempelvis havari- eller valideringstest.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 9, 2018.

15/10 2018

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher