Maskinmestrene er i stadig fremgang

Læs videre »Meldingen fra stort set alle brancher er entydig: Der er behov for endnu flere maskinmestre her og nu - og ikke mindst i de kommende år,« sagde formand Jan Rose Andresen på generalforsamlingen i Maskinmestrenes Forening.

»Vi er stadig begunstiget af en positiv udvikling, der nu har varet nogle år – og kun ser ud til at fortsætte. Meldingen fra stort set alle brancher er entydig: Der er behov for endnu flere maskinmestre her og nu - og ikke mindst i de kommende år,« konstaterede Jan Rose Andresen foran godt 140 fremmødte maskinmestre i Køge.

Forklaringen på den fortsat positive udvikling forklarede Jan Rose Andresen med, at maskinmestrene har den helt rigtige kombination af tekniske og ledelsesmæssige kompetencer - altså de kompetencer der skal til for at gøre en forskel, skabe værdi og hjælpe med til at sikre udvikling, innovation og vækst på mange typer af virksomheder i mange forskellige brancher.

»Tallene taler deres tydelige sprog: Vi har en ledighed, som er den laveste i mange år. Beskæftigelsen er høj, og antallet af studerende på uddannelsen er højt, og de nyuddannede maskinmestre finder hurtigt job. Vi har det måske bedste og mest attraktive arbejdsmarked for maskinmestre nogensinde – en udvikling, der ikke mindst er drevet af den grønne omstilling, hvor mange maskinmestre spiller en aktiv rolle og hver dag gør en forskel,« sagde Jan Rose Andresen.

Han tilføjede, at efterspørgslen er stor over hele landet. »Selv om nogle lokalområder oplever virksomhedslukninger og tab af arbejdspladser, behøver det ikke have en negativ effekt for maskinmestrenes jobmuligheder og beskæftigelse. Forklaringen er, at transformationen i erhvervsstrukturen kræver nye og andre kompetencer – ofte højtuddannede. Det er kun en fordel for maskinmestre, der er med til at skabe innovation og forme en ny struktur med andre typer virksomheder og ydelser – en udvikling, der indtil videre er i stand til at opsluge den ledige arbejdskraft,« sagde Jan Rose Andresen og understregede, at der på baggrund af udviklingen er brug for, at endnu flere vælger uddannelsen som maskinmester.

Maskinmestre i den grønne omstilling

Et af de områder, hvor maskinmestrene gør en forskel og leverer værdi, er i den grønne omstilling. Mange maskinmestre søger mod job, hvor de kan være med til at yde et bidrag på Danmarks rejse mod en bæredygtig energiforsyning.

Det er fuldstændig i tråd med, at Maskinmestrenes Forening hele tiden arbejder for at understøtte professionens brand, understregede Jan Rose Andresen: »Vi er udviklingsorienterede, innovative og internationalt orienterede tekniske ledere. Vi er med i den globale grønne omstilling. Maskinmestre arbejder i hele verden med teknologier og løsninger, som bidrager til en mere bæredygtig fremtid.«

18/03 2019

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher