Færgefartens Formel 1-team

Med en maksimal hastighed på cirka 45 knob er Molslinjens hurtigfærger det tætteste færgefarten kommer på Formel 1. Og lige som Formel 1 kræver specialister på højeste niveau, satser Molslinjen på høj intern teknisk ekspertise til at drive sin flåde, når det gælder både daglig drift, udviklingsprojekter, retrofitløsninger, ombygninger, nybygninger og en løbende udvikling hen mod en grønnere færgefart. At opbygge ekspertise internt gør rederiet til en arbejdsplads, hvor ikke mindst maskinmestre har store faglige udfoldelsesmuligheder.

De seneste par år har der ikke kun været fuld fart på rederiets hurtigfærger, men også på rederiet som helhed. Indtil september 2018 sejlede Molslinjen kun de to Kattegatruter fra Aarhus og Ebeltoft til Sjællands Odde. Men i dag sejler rederiet ni ruter: Foruden de to gamle ruter er det tre ruter til Bornholm – fra Danmark, Sverige og Tyskland – og fire andre danske indenrigsruter: Esbjerg-Fanø, Ballen-Kalundborg, Bøjden-Fynshav og Spodsbjerg-Tors.

Rederiets udvikling har næsten bogstaveligt været fra bølgedal til bølgetop:

»Vi har været gennem en udvikling fra at være tæt på at lukke for ikke så mange år siden, til at rederiet i dag er større end nogensinde, og der investeres stort i fremtiden, « siger Flemming Kristensen, maskinmester og teknisk direktør i Molslinjen.

Han har været i rederiet siden 1992, da han begyndte som sejlende maskinmester. I dag står han i spidsen for rederiets tekniske afdeling med 70 maskinmestre og er selv dybt involveret i mange af rederiets tekniske projekter, herunder design af rederiets seneste hurtigfærger Express 3, Express 4 og Hammershus – foruden en helt ny færgeterminal i Aarhus.

Mange projekter til søs og på land
De seneste år har der været mange store opgaver for teknisk afdeling i Molslinjen. I forbindelse med at Molslinjen har overtaget de tre færgeruter til Bornholm fra september 2018, har det været nødvendigt at bygge en helt ny færge – Hammershus – og få ombygget de to Kattegat-hurtigfærger Max og Express 1, så de kan sejle på bornholmsruterne. Hertil kommer ombygning af havnefaciliteter på flere lokationer. De seneste tre til fire år har der desuden været store opgaver med levering af to nye hurtigfærger fra værfter i henholdsvis Tasmanien og Australien.

»Den nye Bornholmsfærge Hammershus har været et stort projekt, hvor vi er lykkedes med at bygge en færge, som performer rigtig godt. Den kommer til at holde sin værdi i mange år, som det ser ud nu,« siger Flemming Kristensen.

Ud over selve færgerne er Flemming Kristensen også øverste daglige ansvarlige for etablering af en helt ny færgeterminal på Aarhus Havn, hvor Molslinjen har sit hovedkontor.

»I 2020 skal der stå en helt ny færgeterminal klar i Aarhus, så det kommer til at fylde meget i vores opgaver det næste år. Men vi er overbevist om, at det er bedst, at vi selv løser opgaven, så vi får den rette fremdrift i projektet. Vi har desuden erfaringerne fra ombygningerne af flere havneanlæg på Kattegat og senest Bornholmslinjens havneanlæg at trække på til opgaven,« siger Flemming Kristensen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 8, 2019.

20/08 2019

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher