Ny flyvehøjde som leder

Det var et ønske om at gå ledervejen, der i sin tid fik Mikkel Andersen til at vælge maskinmesteruddannelsen som næste skridt, efter han oprindelig var udlært landbrugsmaskinmekaniker.

»Maskinmesteruddannelsen har den rigtige kombination af teori og faglighed, når man gerne vil videre fra en praktisk baggrund, som jeg havde. Jeg ville gerne videre ad ledervejen uden præcis at vide hvordan. Her virkede maskinmesteruddannelsen som den oplagte mulighed for at begynde på en lederkarriere. Da jeg var ved at afslutte maskinmesteruddannelsen, blev jeg opmærksom på, at GRUNDFOS havde et lederaspirantprogram. Det søgte jeg ind på og blev optaget, så der stod både et job og et aspirantforløb og ventede på mig i direkte forlængelse af uddannelsen,« fortæller Mikkel Andersen, der blev uddannet maskinmester i 2005 fra den daværende Aalborg Maskinmesterskole.

I aspirantforløbet fulgte han en mere erfaren leder og fik samtidig introduktion til organisationen hos GRUNDFOS.

»Det var en god indgang til et lederjob, hvor man gradvist lærte organisationen at kende og samtidig blev forberedt på sine første lederopgaver med en anden leder ved sin side. For mit vedkommende blev det et job som produktionsleder på en af vores produktfabrikker. Efter tre år i det job fik jeg tilbudt et job som vedligeholdsleder, som jeg sagde ja tak til. Og derefter fik jeg udvidet mit ansvar til at omfatte PTA og siden kvalitet og EHS, så jeg fik det samlede ansvar for vedligehold, teknik, kvalitet, arbejdsmiljø, miljø og sikkerhed,« fortæller Mikkel Andersen.

Herefter blev han teknisk chef for de danske fabrikker, og efter godt et par år i den stilling rykkede han videre til det job, han har i dag: Fabrikschef for tre montagefabrikker – to i Jylland og en på Fyn. Her er han chef for 500 medarbejdere.

Kunderne inviteres indenfor
De tre montagefabrikker samler komponenter til færdige GRUNDFOS-pumper.

»Min hverdag består af mange forskellige opgaver. Jeg har flere mellemledere, som tager sig af de daglige opgaver på fabrikkerne, men normalt deltager jeg også i de daglige morgenmøder, hvor vi samler op på døgnet, der er gået, og kigger frem på det næste. Derudover har jeg stadig flere kunderelaterede opgaver, da vi er midt i en meget spændende proces med at involvere vores kunder meget tidligt i udviklingsforløbene. I stedet for at vi alene udvikler nye produkter, inviterer vi nu bogstavelig talt kunderne indenfor på fabrikkerne for at deltage i udviklingsarbejdet. På den måde øger vi forhåbentlig træfsikkerheden i de nye løsninger, når kunderne har haft medindflydelse. Samtidig prøver vi at øge hastigheden i vores udviklingsprocesser, så vi hurtigere end før kan komme på markedet med vores nye løsninger. De processer bruger jeg meget tid på, og her har min MMT-uddannelse været en stor hjælp,« siger Mikkel Andersen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 4, 2020.

28/04 2020

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher