Du har fået ekstra ind på din opsparing

Medlemmer med KundeKapital i PFA Pension kan du glæde sig over, at de i disse dage får ekstra ind på pensionsopsparingen. Medlemmer af Maskinmestrenes Forening, der har pension i PFA med KundeKapital, kan i disse dage glæde sig over, at de har fået ekstra penge ind på deres pensionsopsparing. Pengene stammer fra PFA Pensions model for overskuds- og risikodeling, PFA KundeKapital.

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening har samlet fået 5,32 mio. kr. ind på pensionsopsparingerne, som er delt ud blandt medlemmer med KundeKapital. Det svarer til ca. 5.500 kr. i gennemsnit pr. medlem.

PFA Pension er baseret på et stærkt fællesskab, hvor ejerne har valgt, at det overskud, som skabes, i størst mulig omgang skal gå videre til kunderne. Det sker bl.a. via forrentningen af KundeKapital, som PFA nu har opgjort for 2019 og sat ind på kundernes opsparing. Det fortæller CEO i PFA, Allan Polack.

”Vi har i løbet af april måned overført i alt 1,6 mia. kr. til kundernes pensionsopsparing via KundeKapital. Vores kunder er med deres indbetaling til KundeKapital med til at bakke op om vores økonomiske styrke og dermed påtage sig en risiko på fællesskabets vegne. Derfor er vi også tilfredse med, at vi igen for 2019 kan kvittere for tilliden og sende ekstra penge deres vej,” siger Allan Polack.

I 2019 har denne forrentning været på 8 pct., som altså svarer til samlet 1,6 mia. kr. Har du din pensionsordning i PFA kan du se beløbet under ”KundeKapital” på mitpfa.dk.

En god polstring i vanskelige tider
De ekstra penge kommer i en tid med Corona, hvor de gode nyheder ikke ligefrem har stået i kø, og hvor afkastet har været hårdt ramt af de voldsomme kursfald på finansmarkederne. I dét perspektiv udgør KundeKapital, som Allan Polack forklarer, et stabiliserende element, som sammen med PFA’s stærke portefølje af alternativer er med til at beskytte pensionsopsparingerne i tider med markedsuro.

”Vi har de senere år arbejdet målrettet for at skabe en bred portefølje af unoterede investeringer i form af fx ejendomme, infrastruktur og grøn energi. Disse investeringer udgør et godt supplement til aktier og obligationer i tider med modvind på finansmarkederne. Det har vi også set i de seneste måneder, hvor de har været med til at afbøde den negative udvikling til fordel for PFA’s kunder. I PFA er vi tilfredse med, at vores langsigtede investeringsstrategi bærer frugt, og at vi samtidig er så godt økonomisk polstret, at vi trods markedsuroen fortsat kan dele overskud med kunderne,” slutter Allan Polack.

25/05 2020

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher