Fra pakninger til visirer på rekordtid

Som mange andre virksomheder blev pakningsleverandøren, Steffca, også ramt af coronapandemien, da store dele af Danmark lukkede ned i midten af marts. Efterspørgslen på pakninger begyndte stødt og roligt at gå nedad i ugerne efter nedlukningen.

»Mange af vores kunder er produktionsvirksomheder, og mange af dem er meget afhængige af eksport, så de blev hurtigt og hårdt ramt af corona-effekten. Deres egen efterspørgsel faldt, og dermed faldt deres behov for vores løsninger også. Det skete allerede i de første par uger efter nedlukningen,« siger Rene Jeppesen, maskinmester og salgschef hos Steffca.

Virksomhedens ledelse begyndte at udtænke mulige løsninger for, hvordan den truende udvikling kunne afværges; Var der et nyt produkt, som kunne erstatte eller supplere den reducerede produktion af pakninger?

»Vores direktør, Martin Steffensen, besluttede, at vi skulle undersøge muligheden for at producere ansigtsvisirer, da der viste sig at mangle værnemidler mod coronasmitte, og myndighederne begyndte at efterlyse leverandører. Der var et sammenfald mellem de materialer, vi bruger i vores pakninger, og materialerne i visirer. Vi havde desuden meget af det produktionsudstyr, som skulle bruges. Så vores ledelse besluttede, at vi skulle afsøge markedet for kunder til visirer og samtidig forberede en visirproduktion,« fortæller Rene Jeppesen, som er daglig ansvarlig for Steffcas salgsarbejde.

600 nye kundekontakter
Mens arbejdet med at finde kunder og gøre klar til den nye visirproduktion gik i gang, fortsatte efterspørgslen på pakninger med at falde. Tre uger efter nedlukningen var Steffca nået til et punkt, hvor man blev nødt til at hjemsende medarbejdere. Beslutningen var, at 9 ud af 28 medarbejdere måtte sendes hjem med lønkompensation fra de statslige hjælpepakker. Normalt er Steffcas pakningskunder at finde i industrien, på kraftværker, i forsyningssektoren og offshore-branchen. Men som forberedelse til visirproduktionen var det et helt andet kundesegment, som Rene Jeppesen og hans kolleger skulle have fat på.

»Vi har haft kontakt til over 600 nye kundeemner for at finde kunder til vores visirer. Over 300 har vi haft personlig kontakt til på telefonen. I løbet af få uger, i slutningen af marts og begyndelsen af april, skulle vi prøve at opdyrke, for os, helt nye kundesegmenter, ikke mindst i den offentlige sektor og på sygehuse. Lige pludselig var vi i gang med at tale med frisører, detailhandel, skoler, tandlæger og andre grupper, som vi normalt ikke har som kunder. Det har været en ret spændende udfordring, også set i lyset af, at vi jo ikke er de eneste, der tilbyder visirer. Men heldigvis er det lykkedes over al forventning,« siger Rene Jeppesen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 8, 2020.

18/08 2020

Herunder kan du læse om de virksomheder, hvor maskinmestre løfter ansvar, drift og bundlinje.

Klik på de enkelte brancher for at se virksomheder, som opererer inden for området.

 • C.C.JENSEN A/S

  C.C.JENSEN A/S er en globalt førende producent og leverandør af CJC® Oliefiltre til markeder

  ...

  C.C.JENSEN A/S

  Global maskinmester på Sydfyn

  Læs om C.C.JENSEN
 • HOFOR A/S

  »Det er fedt, at jeg som nyuddannet nærmest har fået nøglerne til en hel forsyningsgren i

  ...

  HOFOR A/S

  Gør en forskel som maskinmester

  Læs om HOFOR
 • ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Maskinmester Mikael Olsen arbejder med

  ...

  ICS Industrial Cooling Systems A/S

  Skræddersyet industriel køling

  Læs om ICS
 • Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  I Nordens største hydraulikvirksomhed er

  ...

  Hydra-Grene A/S

  Førende inden for hydraulik

  Læs om Hydra-Grene
 • Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Som nyuddannet blev Anders Ulrik

  ...

  Siemens

  Motion Specialist med udfordringer

  Læs om Siemens
 • Ørsted

  23-årige maskinmester Nicolai Lønsgren Andersen skrev under på sin ansættelseskontrakt hos

  ...

  Ørsted

  Verdens mest bæredygtige virksomhed

  Læs om Ørsted
Maskinmestrenes brancher